Niet op kantoor, maar dan toch samenwerken vanuit huis.Thuis aan het werk door ziekte of juist het voorkomen van besmetting?

Het coronavirus houdt ook werkend Nederland in zijn greep. Steeds meer evenementen, beurzen worden afgelast en aan werknemers wordt gevraagd om vanuit huis te werken.

Maar hoe kun je dan toch samenwerken of hoe overleg je samen op afstand?

Deze handige tools gaan je helpen om makkelijker vanuit huis te werken.


Skype

Met Skype for Business van Microsoft heb je een tool voor alle communicatievormen.

Het enige wat je nodig hebt is het emailadres of Skype gebruikersnaam van je collega of gesprekspartner. Je kan dan zowel alleen met audio bellen als met beeld, chatten, vergaderen. Bovendien kan je in Skype ook je scherm delen met je collega, zodat je ook makkelijk presentaties en documenten kan delen. Let wel hiervoor is wel een integratie met Outlook nodig.


Microsoft Teams

Microsoft Teams is zoals de naam al zegt een applicatie om nog meer en beter in teams samen te werken. Of het nu gaat om vergaderen via een (video)call, bestanden delen of chatten; met Teams kan het allemaal. Teams is onderdeel van Office 365 waardoor je bestanden in Word, Powerpoint of Excel veilig en simpel met elkaar kunt delen. Je collega’s kunnen deze bestanden bewerken, dit kan ook samen zodat je beide de wijzigingen ziet.

Microsoft Teams heeft standaard een gratis versie, maar Microsoft laat gebruikers nu de geavanceerde, betaalde functies gratis gebruiken. Plus daarbij, Teams heeft ook een mobiele app waardoor je er altijd en overal gebruik van maken.


Samenwerken was nog nooit zo makkelijk!