Handige apps voor het versturen van grote bestanden.

Het versturen van grote bestanden, jazeker kan dat ook met je mobiel. Zeker fijn voor ondernemers die veel onderweg zijn: met deze vier handige apps verstuur je gemakkelijk grote bestanden met je telefoon. Zo kan ook jij overal en altijd werken.OneDrive

Aangezien alles tegenwoordig via de Cloud gaat blijven in de cloud-sferen met OneDrive. OneDrive is geïntegreerd in het Office-pakket en maakt het mogelijk om bestanden uit je cloud gemakkelijk te verzenden via e-mail. Wil je bestanden met een groot aantal mensen delen? Maak dan een koppeling van het bestand. Deze kun je gebruiken om berichten te plaatsen op Social Media, of te delen via e-mail of chatberichten. Iedereen die de koppeling ontvangt, kan het item bekijken of bewerken. Het delen van bestanden via mail is eenvoudiger dan bestanden versturen via de mail, omdat je niet vastzit aan een maximaal aantal mb’s.


WeTransfer

Volgens ons de bekendste dienst om grote bestanden mee te versturen. Deze dienst is er niet alleen als website voor je desktop, maar ook als mobiele app. De app werkt echter wel iets anders. Via de app kun je een bestand uploaden vanaf je telefoon, bijvoorbeeld een foto. Vervolgens krijg je diverse opties, je kunt het bestand toevoegen aan een bord, het gehele bord met iemand delen of direct een link delen. Deel je een link, dan kan de ontvanger erop klikken en het bestand downloaden.


Als extra, met de borden kun je ook goed organiseren. Heb je meerdere bestanden die je met iemand wilt delen, dan kun je ze op een bord zetten en het bord delen met een ander. Overzichtelijk en eenvoudig in gebruik.


Dropbox

Een andere bekenden, denk één van de eerste is Dropbox. Je installeert de software eenvoudig op de apparaten waar je dit wilt gebruiken. Van foto’s en video’s, mappen en grote bestanden: met slechts één link kun je alles versturen naar iedereen, zelfs als ze geen Dropbox-account hebben. Met een Dropbox Business-account kun je naast de originele bestanden in Dropbox ook bestanden bewaren, bewerken en delen. Het is mogelijk om wachtwoordbeveiliging aan een gedeelde link toe te voegen, een vervaldatum in te stellen en downloads uit te schakelen.


Google Drive

Met Google Drive kunnen documenten in de cloud worden opgeslagen. Het voordeel van een cloud, is dat je van elke computer of smartphone, overal ter wereld, gewoon bij jouw eigen bestanden kunt. Met een Gmail-account heb je toegang tot de cloud, je e-mail, agenda en kun je online vergaderen via Google Meet. Bestanden via Google Drive verzenden is vooral handig als het document groter is dan het limiet bij Gmail voor bestandsgrootte of als je met anderen aan het document wilt samenwerken. Ontvangers hoeven geen Google-account te hebben om het bestand te bekijken of te bewerken.


Toegankelijk en veilig

Bij het versturen van grote bestanden wil je natuurlijk dat deze veilig en snel aankomen bij de ontvanger. Met een clouddienst kun je ook nog eens bestand met elkaar delen. Je bent altijd en overal online en hebt de mogelijkheid om op te schalen als je bedrijf groeit. Nog een bijkomend voordeel: een werkplek in de cloud vereist geen onderhoud, zoals bij softwarelicenties. Het voordeel van een apart verzendplatform zoals WeTransfer is dat de tool heel eenvoudig te gebruiken is. En omdat je alle apps eenvoudig via je smartphone bediend, is bestanden delen zeker eenvoudig.


Wil je meer weten over een werkplek in de Cloud, neem contact op en we vertellen je graag meer.