Veilig mobiel werken.

Samen regelen we het!

MDM.jpg

Eenvoudig, optimaal beheer.

Tien jaar geleden had een IT-afdeling slechts een handjevol aan apparaten die ze moesten beheren maar tegenwoordig heeft bijna iedere medewerker een mobiele telefoon in gebruik. Dit zorgt ervoor dat het beheer en het beveiligen steeds tijdrovender en ingewikkelder wordt. Mobile Device Management is hier de oplossing voor.

Zakelijke telefonie
 

Bescherm niet alleen jouw laptops en desktops 

Laptops en desktops worden al goed beveiligd en op een efficiënte manier beheerd, maar smartphones en tablets daar in tegen vaak nog niet. Dit komt doordat het gebruik van zakelijke mobiele apparaten pas sinds een aantal jaar flink is toegenomen. Bij veel bedrijven en functies is het tegenwoordig normaal om een smartphone en of tablet te ontvangen. Dit is vaak ook een onderdeel van de arbeidsvoorwaarden. Heel fijn voor de medewerker maar voor de IT-afdeling is het belangrijk om een manier te vinden om al deze apparaten te beheren en te beveiligen. Juist mobiele apparaten worden namelijk vaak zowel zakelijk als privé gebruikt waardoor beveiliging nog belangrijker is. Jouw gegevens kunnen daardoor zo op straat komen te liggen.

Beheer al je apparaten in één centrale beheerportal 

Voor een IT-afdeling kan het lastig zijn om al die apparaten te beheren en vooral veilig te houden. Dit terwijl het beschermen van je software enorm belangrijk is. Vooral eindgebruikers komen steeds vaker in aanraking met cybercriminaliteit doordat ze mobiele apparaten zowel zakelijk als privé gebruiken. Daarnaast kost het teveel tijd om updates handmatig door te voeren of apparaten één voor één te configureren. Mobile Device Management zorgt ervoor dat de IT-afdeling meer grip krijgt op alle tablets en smartphones die in omloop zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanpassen van gebruikersrechten en het lokaliseren van apparaten. Met MDM kun je alle mobiele apparaten eenvoudig installeren, configureren, beheren en beveiligen via één tool. Dit is ongeacht het type mobiel apparaat, netwerk of provider.

 

De voordelen van Mobile Device Management.

Beveiliging van je bedrijfsgegevens

Bescherm je apparaten tegen malware van buitenaf maar verwijder of vergrendel ook eenvoudig een device bij diefstal of verlies.

Beperkingen instellen, bijvoorbeeld apps

Wil je de gebruikersrechten aanpassen? Geen probleem, doe dit ook met MDM. 

Configureer apparaten tegelijk

Geen tijdrovende installatie processen meer. Installeer zaken zoals WiFi en e-mailaccounts eenvoudig voor meerdere mobiele apparaten tegelijkertijd en op afstand.

Heb je een nieuwe update die je wil doorvoeren? Doe dat snel en efficiënt vanuit één centrale plek voor alle apparaten tegelijk.

 

Eén apparaat voor werk en privé.

Werk en privé heb je het liefst gescheiden. Vandaar dat medewerkers vaak twee of meer smartphones hebben, namelijk zakelijk en privé. Niet altijd handig en nodig. Met Mobile Device Management kun je dit op gescheiden houden door een container die je naar wens kunt inrichten. Hierin staan dan alle applicaties die je als bedrijf beschikbaar stelt. Volledig beveiligd en zorgt voor een scheiding met het privé gedeelte. Deze privé applicaties hebben daardoor dan geen toegang tot je bedrijfsgegevens. 

NEXTD heeft verschillende oplossingen waarmee we dit voor je bedrijf kunnen realiseren. Met MobileIron, Airwatch en Microsoft EMS kunnen we dit op elke gewenst device. Met Samsung Knox kan dit alleen op Android devices.

Waarom  

NEXTD.

Wil jij het beheer van al jouw apparaten ook versimpelen en ben je benieuwd hoe Mobiel Device Management daarbij kan helpen? NEXTD adviseert je graag over de best passende oplossing voor jouw organisatie. Samen zorgen we ervoor dat elke medewerker overal online, flexibel en veilig kan werken. Op deze manier verhoog je de tevredenheid van je eindgebruikers en heb je gerichte handvatten om jouw IT-desk te ontzorgen.

9.jpg

Veelgestelde vragen over Mobile Device Management

Wat is Mobile Device Management?


Mobile Device Management is de trend om alle mobiele apparaten die binnen een bedrijf in omloop zijn vanaf één centraal punt te beheren en beveiligen. Het gaat hierbij om het beheer van de instellingen, gebruikersrechten en het beveiligingsbeleid. Lokaliseer apparaten bij diefstal, pas de gebruikersrechten aan per medewerker en zorg ervoor dat bedrijfsgegevens op de juiste manier worden opgeslagen op mobiele apparaten.
Wat zijn de functionaliteiten van een MDM-oplossing?


Er zijn enkele basisfunctionaliteiten die iedere goede MDM-oplossing heeft, namelijk: een afgeschermde zone voor bedrijfsgegevens, een mailbox die alleen geraadpleegd kan worden met een wachtwoord of vingerafdruk en instellingen waardoor de IT-afdelingen updates kan doorvoeren en gegevens kan wissen op afstand.
Welke Mobiel Device Management oplossingen zijn er?


Naast Samsung Knox zijn er ook andere oplossingen voor het geval je niet werkt met Samsung apparaten. Ook Mobile Iron, Ariwatch en Microsoft EMS hebben toegankelijke oplossingen.
Wat is Unified Endpoint Management UEM?


Unified Endpoint Management is de missende schakel tussen MDM en traditionele management tools. Het is een platform voor het beheer van eindgebruikers en alles daar tussenin. Ook laptops en desktops kun je hierin beheren.

 
Achtergrond

Wil je meer weten over Mobile Device Management?

 Vraag een gratis adviesgesprek aan.